Sunday 22 December 2013

bendakaya pulusu

List of ingredients for bendakaya pulusu:


     1 kg lady finger / okra / bendakaya
     2 onions
     10 gms tamarind
     1 teaspoon ginger garlic paste
     1 teaspoon turmeric
     2 teaspoons redchilli powder
     1 teaspoon coriander powder
     1 bunch curry leaves
     2 tablespoons oil
     1 tablespoon salt (according to taste)

Cooking procedure for bendakaya pulusu:

Cut the lady finger / okra into one inch long size. Heat oil and add onions. Stir till tender and brown. Add chopped curry leaves amd ginger garlic paste. Add okra and stir. Cook till tender. Add salt and redchilli powder. Add tamarind juice and coriander powder and stir well. cook for 6-7 minutes. that's it ... pulusu done .serve your hot bendakaya pulusu with rice or roti.

కావలసిన పదార్ధాలు:

    బెండకాయలు 1/4 kg
    ఉల్లిపాయ 1
    టొమాటో 2
    చింతపండు పులుసు 1/4 కప్పు
    పసుపు 1/4 tsp
    కారం పొడి 1 tsp
    గరం మసాలా 1 tsp
    అల్లం వెల్లుల్లి 1 tsp
    కరివేపాకు 1 tsp
    ఉప్పు తగినంత
    నూనె 3 tbsp

బెండకాయలను చిన్న ముక్కలుగా కోసి ఉంచుకోవాలి.నూనె వేడి చేసి తరిగిన ఉల్లిపాయలు మెత్తబడేవరకు వేయించి పసుపు, కరివేపాకు, అల్లం వెల్లుల్లి వేసి కొద్దిగా వేపి బెండకాయ ముక్కలు, కారం,తగినంత ఉప్పు వేసి కలియబెట్టి మూత పెట్టి ముక్కలు మెత్తబడేవరకు ఉంచాలి.ఇప్పుడు టొమాటో ముక్కలు, పులుసు,అరకప్పు నీళ్ళు పోసి కలియబెట్టి మరో పదినిమిషాలు నిదానంగా చిన్న మంటపై ఉడికించాలి.
 

0 comments:

Post a Comment

sent your idea's experience and your new recipe's that we will definitely publish ,thanks for visiting our site

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...