Wednesday 11 December 2013

saggubiyyam payasam

saggubiyyam payasam
 saggubiyyam payasam(Sabudana Kheer) is a traditional Indian pudding with sago pearls All which Prepared and milk, garnish with nuts and saffron. Generally we are Prepared saggubiyyam payasam(sabudana kheer) in Navratri festival days fast or as dessert. For this recipe, first you-have to soak the saggubiyyam (in english sago pearls) in water for atleast 5-6 hours or in case of emergency, you can soak the sago pearls in hot water for 2 hours. I love chewing icts and creamy taste. To Reduce the calories, you can skip the condensed milk with sugar free substitute

 Ingredients to prepare  saggubiyyam payasam:


*saggubiyyam (sago): 500 gm
*Ghee: 20 gm
*Milk: 1 liter
*Kesari powder: ½ tsp
*Jaggery: 200 gm
*Saffron: a little
*Cardamom 2
*Cashew: 50 gm
*Raisins: as needed

Method for prepare  saggubiyyam payasam:


*Heat a little ghee in a frying pan.
*Add cashew, raisins, fry till golden and set aside.
*Powder cardamom.
*Boil a liter of water in a vessel.
*When the water boils add saggubiyyam.
*When the saggubiyyamis cooked, add jaggery and stir well.
(When the jaggary dissolves, add kesari powder, saffron, cardamom, cashew and stir well.
*Add milk, stir well and remove the vessel from the stove.

 saggubiyyam పాయసం సగ్గుబియ్యం గింజలు మరియు కుంకుమపువ్వు పాలు, అలంకరించి తయారు  చెసిన ఒక భారత పుడ్డింగ్ . సాధారణంగా మనం భోజనానికి ,నవరాత్రి  లేదా పండుగ రోజుల్లో saggubiyyam పాయసం తయారు చేస్తారు. ఈ వంటకం కోసం, మొదటి మీరు కనీసం 5-6 గంటలు లేదా అత్యవసర విషయంలో , మీరు 2 గంటలు వేడి నీటిలో సగ్గుబియ్యం నానబెట్టుకోవాలి. .
కావలసినవి:

సగ్గుబియ్యం: 500 గ్రాములు
నెయ్యి: 20 గ్రాములు
పాలు: 1 లీటరు
కేసరి పొడి: స్పూన్
బెల్లం: 200 గ్రాములు
కుంకుమ: కొద్దిగా
ఏలకులు 2
జీడిపప్పు: 50 గ్రాములు
ఎండుద్రాక్ష: అవసరమైన

పద్ధతి:

ఒక ఫ్రైయింగ్ ప్యాన్ లో కొద్దిగా నెయ్యి వేడి.
బంగారు వరకు జీడి , ఎండుద్రాక్ష, వేసి  వెయించండి.
యాలకుల పౌడర్.
ఒక గిన్నెలో నీరు ఒక లీటరు కాచి.
నీటి ,సగ్గుబియ్యం జోడించండి మరిగించి .
సగ్గుబియ్యం వుడికిన తరువత  బెల్లం వేసి బాగా కదిలించి బెల్లం కరిగిన తరువత .
కేసరి పొడి, కుంకుమ, యాలకులు, జీడి జోడించండి మరియు
, పాలు జోడించండి బాగా కలపండి  మరియు పొయ్యి నుండి  దించండి.



0 comments:

Post a Comment

sent your idea's experience and your new recipe's that we will definitely publish ,thanks for visiting our site

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...