Sunday 22 December 2013

beerakaya pachadi

Prepared to beerakaya Pachadi Ingredients:

• 2 tbsp Chana Dal
• 1 small piece Tamarind (soaked in water)
• 2-3 Beerakaya (Ridge Gourd) (chopped)
• 1 tbsp Urad Dal
• 5-6 Green Chilies (finely chopped)
• ¼ tbsp Turmeric
• 3-5 tsp Oil
• ½ tbsp Mustard Seeds
• ½ tbsp Cumin Seeds
• 1 pinch Asafoetida (Heeng)
• Salt (to taste)

How to make Andhra Beerakaya Pachadi:

• Take out the skin of the Beerakaya and clean it.
• Chop it into small pieces.
• Take a pan and add 3-5 tbsp of oil in it.
• Add rest of the ingredients except Beerakaya and Turmeric.
• Roast the Urad Dal and Chana Dal until it Becomes brown.
• Once the dals are roasted, add Beerakaya, turmeric and cook until it is done the Beerakaya.
• Add salt and let it cool down.
• Grind the cooked Beerakaya With the tamarind water.
• Serve it in a dish by garnishing It With talimpu Along with coriander.
 కావలసినవి:
నేతిబీరకాయ - 1; పచ్చిమిర్చి - 6; కొత్తిమీర - కొద్దిగా; నూనె - 3 టీ స్పూన్లు; ఉప్పు - తగినంత; జీలకర్ర - టీ స్పూను; ఆవాలు - టీ స్పూను; మెంతులు - టీ స్పూను; ఎండుమిర్చి - 6; శనగపప్పు - టేబుల్ స్పూను; మినప్పప్పు - టేబుల్ స్పూను; పల్లీలు - 2 టేబుల్ స్పూన్లు; ఇంగువ - కొద్దిగా; చింతపండు - కొద్దిగా

 తయారి:  
 నేతిబీరకాయను శుభ్రంగా కడిగి ముక్కలు కట్ చేసుకోవాలి

 చింతపండును కొద్దిగా నీటిలో నానబెట్టాలి

 బాణలిలో రెండు టీ స్పూన్ల నూనె వేసి నేతిబీరకాయ ముక్కలు వేసి వేయించాలి  పచ్చిమిర్చి జత చేసి మరికాసేపు వేయించి తీసి పక్కన ఉంచాలి

 అదే బాణలిలో టీ స్పూను నూనె వేసి కాగాక ఆవాలు, జీలకర్ర, శనగపప్పు, మినప్పప్పు, ఎండుమిర్చి వేసి వేయించి తీసి చల్లారనివ్వాలి

 మిక్సీలో ముందుగా పోపు వేసి పొడి చేయాలి

 నేతిబీరకాయ ముక్కలు, చింతపండు, ఉప్పు జతచేసి మెత్తగా చేయాలి

 చివరగా ఇంగువ వేసి కలపాలి.
 

0 comments:

Post a Comment

sent your idea's experience and your new recipe's that we will definitely publish ,thanks for visiting our site

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...